Ring Video Deurbel 3vsRing Video Deurbel 3 Plus

De vergelijking

Veiligheid rondom je huis of je bedrijf staat bij jou op nummer 1. Logisch, want iedereen wil zich graag veilig voelen achter een gesloten voordeur.

De techniek die dit allemaal mogelijk maakt ontwikkelt zich steeds verder. Een slimme deurbel heeft als functie om te registreren wat er rond jouw woning of bedrijf gebeurt.

Maar van het plaatsen van zo’n moderne videobel gaat ook een preventieve functie uit.

De 2 deurbellen die wij bespreken in deze review, wijken maar in weinig van elkaar af. Wel is de Ring Video Deurbel 3 Plus een paar tientjes duurder. Beide deurbellen bevinden zich qua prijs net onder de 200 euro.

Het geringe verschil tussen de videobellen maakt de keuze er niet makkelijker op. De vraag is natuurlijk welke slimme deurbel voor jou de beste aankoop is.

Om je met het antwoord op die vraag te helpen, hebben wij de Ring Deurbel 3 en Ring Deurbel 3 Plus voor je naast elkaar gezet.

Ring Deurbel 3 en Ring Deurbel 3 Plus: De overeenkomsten

Nu beide videodeurbellen qua functionaliteit voor een belangrijk deel overeenkomen, gebruiken we dit onderdeel van de review om de verschillende functies nog wat verder toe te lichten.

Een Ring Deurbel hoef je natuurlijk niet altijd naast de voordeur te hangen. Ook een achterdeur of een elektrisch hek kan een geschikte plek zijn voor de videobel.

Beide deurbellen beschikken over een ingebouwde bewegingsdetectie. Het betekent dat ze aanspringen zodra er iets in de buurt beweegt. Detectie vindt plaats tussen de 1,5 en 9 meter.

Maar je kunt ook een afstand instellen die slechts 13 tot 38 centimeter van de videobel af ligt. Zo kan er nooit meer iemand stiekem bij de plek gaan staan waar de Ring Doorbell is geïnstalleerd.

Belt er iemand aan, dan kun je die persoon zien via de videoverbinding. Ook kun je met de bezoeker praten. Dit kan erg handig zijn als je geen belangstelling hebt voor de betreffende persoon. Maar het is ook heel prettig dat je precies weet voor wie je de deur of het hek opendoet.

Het videobeeld van de Ring Deurbel 3 en 3 Plus heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Dat is lekker scherp en biedt je ook de mogelijkheid om nog wat in te zoomen bij de opgenomen beelden.

Wil je die beelden bewaren dan moet je wel eerst een Ring Protect abonnement afsluiten voor beeldopslag in de cloud. Je kunt de beelden dan over de hele wereld bekijken. Zo’n abonnement kost je zo’n 30 euro per jaar.

Beide deurbellen kunnen goed tegen regen. Ze beschikken hiertoe over een IP65 certificaat.

Je kunt de stroom betrekken uit de bedrading van je vorige deurbel. Maar de Ring Deurbel werkt ook goed op zijn eigen oplaadbare accu.

Ben je geen ervaren monteur, dan is het handig om de videodeurbel te laten installeren. Het is niet zo’n eenvoudige klus. Natuurlijk hangt één en ander ook af van de plek waar de deurbel komt te hangen.

De kijkhoek waarin de beelden worden opgenomen is 160 graden horizontaal en 84 graden verticaal. Ook in de nacht werkt de camera. De opnames worden dan gemaakt met infrarood. Die beelden zijn zwart-wit.

Voor het bedienen van de Ring Deurbel koppel je hem aan de bijpassende app voor iPhone, Android of pc. Ook stembediening is mogelijk. Hiervoor heb je Amazon Alexa, IFTTT en Samsung SmartThings beschikbaar.

De Ring Deurbel 3 en Ring Deurbel 3 Plus zijn even groot. Ze meten 12,8 cm x 6,2 cm x 2,8 cm.

Ring Deurbel 3 versus Ring Deurbel 3 Plus: De verschillen

Het verschil tussen de 2 videodeurbellen

Maar waarin zit dan het verschil? In de verschijningsmaand misschien? Ja, de Deurbel 3 verscheen in april 2020 en de Deurbel 3 Plus kwam in juli 2020 op de markt. Maar dat zorgt natuurlijk niet voor een andere videodeurbel.

Het grote verschil zit in 1 nieuwe functie waarover alleen de Ring 3 Plus beschikt. Bij deze videobel kun je namelijk op de videobeelden terugkijken tot voor een gebeurtenis. In vaktermen heet dit een Pre-Roll functie.

Dit betekent dat de Ring Deurbel 3 Plus constant beelden opneemt. Wil je bij een bepaalde gebeurtenis weten wat eraan voorafging, dan kun je tot 4 seconden voor het moment terugkijken.

Zo krijg je achteraf soms een veel beter beeld van een concrete situatie. Onder bepaalde omstandigheden kan zo’n Pre-rol functie dus heel handig zijn.

Tussen de Ring Deurbel 3 en Ring Deurbel 3 Plus zit 1 belangrijk verschil. De 3 Plus biedt de mogelijkheid om tot 4 seconden voor een detectiemoment terug te kijken.

Conclusie: Ring Deurbel 3 of Ring Deurbel 3 Plus?

Wat opvalt bij de Ring Deurbel 3 en Ring Deurbel 3 Plus is het geringe functieverschil tussen de 2 videobellen.

Over het algemeen brengt Ring opvolgers uit met meer verbeteringen ten opzichte van hun voorganger. Daar staat tegenover dat er dan een langere periode tussen het verschijnen zit. In dit geval volgden de 2 deurbellen elkaar binnen 3 maanden op.

Terugkijken tot voor een gebeurtenis is vooral handig als er iets vervelends is gebeurd. Een inbraak of vernieling bijvoorbeeld. In de 4 seconden die aan zo’n daad vooraf gingen kan misschien net een medeplichtige zichtbaar zijn of een auto die de dader voor de deur heeft afgezet.

Jij kunt zelf het beste bepalen of je deze nieuwe functie belangrijk genoeg vindt om een paar tientjes extra voor te betalen.

Kies voor de Ring Deurbel 3 als je:

  • een videobel zoekt waarmee je handig in contact komt met een bezoeker zonder naar de deur te hoeven lopen
  • van over de hele wereld bezoekers van jouw huis of bedrijf te woord wilt kunnen staan
  • een paar tientjes minder aankoopkosten wel aantrekkelijk vindt voor je budget

Kies voor de Ring Deurbel 3 Plus als:

  • terugkijken voor een gebeurtenis jouw nieuwsgierigheid stilt of gewoon handig is vanwege een verhoogd risico bij jouw deur of hek
  • je graag de allernieuwste snufjes van Ring wilt kunnen gebruiken
  • een paar tientjes meer of minder betalen je niet uitmaakt

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL