De vergelijking
Met de introductie van de Ring Deurbel 4 heb je er op de markt van videobellen weer een keuze bij.
Je kunt dan kiezen voor een videobel die 3 jaar nieuwer is dan de Google Nest Hello. Google introduceerde haar videodeurbel namelijk al eind mei 2018.
Tijdens het schrijven van deze review werd de Google videobel voor bijna 40 euro duurder aangeboden dan de Ring Deurbel 4. Aan de laatste was een prijs van 199 euro gekoppeld.
Dit is best een aardig prijsverschil en daarom kun jij je afvragen welke videodeurbel voor jou de beste is.
Om jou met het antwoord op die vraag te helpen, hebben wij de Ring Deurbel 4 en de Google Nest Hello voor je naast elkaar gezet.
Ring Deurbel 4 en Google Nest Hello: De overeenkomsten
De videobellen zijn uitgerust met een HD-camera en microfoon. Je kunt hiermee alles filmen wat er voor de lens gebeurt.
Ook beschikken beide videobellen over bewegingsdetectie en geven ze daar een signaal bij af.
Belt er iemand aan, dan kun je met die persoon praten. Dit contact verloopt via je telefoon. Er is hiervoor een app beschikbaar.
Omdat alles via wifi werkt, maakt het niet uit of je zelf in huis bent of aan de andere kant van de wereld staat.
Je kunt beide videobellen aanleren om bepaalde personen te herkennen. Je krijgt dan specifiek een melding als die persoon voor jouw deur staat.
Om beelden op te slaan en later terug te kunnen kijken heb je voor beide videodeurbellen een abonnement nodig. Het beeldmateriaal wordt dan voor je bewaard in de cloud.
Ring Deurbel 4 versus Google Nest Hello: De verschillen
Vaste stroomaansluiting of oplaadbare accu
Een belangrijk verschil is de voeding waarop beide deurbellen werken. Bij de Ring Deurbel 4 kun je kiezen tussen netstroom uit een beltransformator of de oplaadbare accu in de videobel.
De Google Nest Hello is op dat punt wat beperkter. Deze videobel werkt alleen op netstroom uit een beltransformator.
Dit verschil zorgt ervoor dat de plaats waar je de videobel kunt gebruiken bij Ring niet afhangt van de aanwezigheid van een stroomaansluiting. De Google Nest Hello heeft wél altijd een vaste stroomaansluiting nodig.
Hang je de videobel op bij je voordeur, dan zal dit in de meeste gevallen geen probleem opleveren. Gebruik je de videobel op een andere plaats, dan zorgt dit soms voor een beperking.
Bovendien vindt niet iedereen het installeren van zo’n videodeurbel op de bedrading van een beltransformator even eenvoudig.
Bij Ring heb je keuze. Je kunt de videobel moeiteloos zelf ophangen zolang je de oplaadbare accu als stroomvoorziening kiest. Bij Google ontbreekt deze keuzemogelijkheid.
Terugkijken naar moment voor een gebeurtenis
Beter weten wat er zich bij jouw voordeur afspeelt is voor veel mensen de belangrijkste reden om een videobel aan te schaffen. Het geeft inzicht en biedt een stukje extra veiligheid.
Op dit gebied beschikt de Ring Deurbel 4 over een handige extra functie. Je kunt namelijk gebruik maken van de zogenaamde ‘Pre Roll’.
Met deze functie krijg je ook de 4 seconden in beeld die voorafgingen aan een gedetecteerde beweging of een aanbel moment.
De beelden zijn in kleur en kunnen worden verkregen doordat de videobel 24 uur per dag beelden opneemt. Bij een beweging of aanbel moment buffert het opslagsysteem de voorgaande 4 seconden. Hierdoor kun jij die later terugzien.
De Google Nest Hello biedt wel de mogelijkheid om 3 uur terug te kijken naar momenten die zijn voorgevallen. Maar dit gaat niet gepaard met een Pre Roll-functie.
Resolutie, contrast en kleurbereik
De beeldkwaliteit van een videobel is vooral interessant waar het gaat om de hoogte van de resolutie. Hoe hoger die resolutie, hoe makkelijker het is om op eerder vastgelegde beelden in te zoomen.
In dit geval nemen zowel de Ring als de Google Nest beelden op in 1080 pixels. De resolutie is dus gelijk. Wel heeft alleen de Google Nest ook HDR aan boord.
Dit staat voor High Dynamic Range en zorgt voor beelden met een beter contrast en frissere kleuren. Dat is prettig om naar te kijken maar voegt niet veel toe aan de beveiligingsfunctie die de deurbel heeft.
Op welke frequentie werkt jouw wifi-netwerk?
De Ring Deurbel en Google Nest neem je na installatie op in je wifi-netwerk.
Binnen de wifi-netwerken is een overstap gaande van de 2,4 GHz frequentie naar de 5 GHz frequentie.
Nog lang niet iedereen is al overgestapt naar 5 GHz, want ook je wifi-modem moet hiervoor geschikt zijn. Daarnaast functioneert de overdracht op 5 GHz van videobel naar app alleen maar als je ook een telefoon hebt die op deze wifi-frequentie werkt.
De Google Nest Hello videobel werkt alleen op 2,4 GHz. Ben jij al bezig om naar 5 GHz over te gaan, dan is dit dus niet handig.
De Ring Deurbel 4 is van veel recenter datum en ondersteunt dual band. Je kunt bij deze videobel dus kiezen over welke frequentie de gegevens worden verstuurd.
Daarbij is wifi 5 GHz veel minder gevoelig voor storingen en worden gegevens sneller overgebracht.
Daar staat tegenover dat de 5 GHz frequentie zich meer laat hinderen door betonnen muren en vloeren dan de 2,4 GHz frequentie.
De bijkomende abonnementskosten
Om opgenomen beelden in de cloud op te slaan, te bewaren en terug te kijken is voor beide videodeurbellen een abonnement nodig. Hier zien we best een flink verschil in prijs.
Bij Google betaal je voor zo’n abonnement circa 50 euro op jaarbasis. Neem je bij de Ring Deurbel een abonnement, dan ben je zo’n 30 euro per jaar kwijt.
Conclusie: Ring Deurbel 4 of Google Nest Hello?
Tussen het uitkomen van de Google Nest Hello en Ring Deurbel 4 zit een tijdsverschil van 3 jaar. Beide videobellen doen hun werk goed, maar het tijdsverloop leidt toch tot een paar verschillen.
Daarbij valt het op dat de videodeurbel die het langst op de markt is ook de duurste van de 2 bellen is.
Kies voor de Ring Deurbel 4 als je:
- jouw videobel wilt laten werken op de eigen oplaadbare batterij
- graag een Pre Roll-functie in je videobel wilt hebben
- wifi op 5 GHz overweegt of al in gebruik hebt
- de bijkomende abonnementskosten graag zo laag mogelijk houdt
Kies voor de Google Nest Hello als je:
- de videodeurbel gebruikt op een plek waar netstroom is
- graag contrastrijke beelden met veel kleurvariatie bekijkt
- een wifi-netwerk op 2,4 GHz hebt en niet gaat upgraden
- de hogere kosten van aanschaf en abonnement geen bezwaar vindt