Samsung Galaxy A53vsSamsung Galaxy A52s

De vergelijking

Samsung is uitgekomen met de nieuwe Samsung Galaxy A53. Op het eerste gezicht lijkt deze nieuwe Android smartphone erg op zijn voorganger, de Samsung Galaxy A52s. Toch zijn er enkele verschillen te ontdekken.

Wat zijn precies deze verschillen tussen deze twee smartphones en welke smartphone past het beste bij jou? Wij hebben het voor jou uitgezocht in deze vergelijking tussen de Samsung Galaxy A53 en de Samsung Galaxy A52s.

Samsung Galaxy A53 vs Samsung Galaxy A52s: De overeenkomsten

Gewicht

De Samsung Galaxy A53 en de Samsung Galaxy A52s hebben hetzelfde gewicht. Beide telefoons wegen 189 gram. Ze zullen dus hetzelfde aanvoelen in de hand.

De telefoons zijn met 189 gram even zwaar

Camera

De camera van de nieuwe Samsung Galaxy A53 is bijna hetzelfde als de camera van de Samsung Galaxy A52s. Het totaal aantal megapixels is 64 MP, de video opname kwaliteit is 4K en de tweede camera aan de achterkant is hetzelfde op het gebied van type lens en megapixels, namelijk 12 MP.

De camera aan de voorkant is bij beide smartphones hetzelfde, namelijk 32 megapixels. De telefoons maken ongeveer even goede foto’s en video’s.

De kwaliteit van de foto’s en video’s zijn bij beide telefoons goed

Beeldscherm

De beeldschermen van de Samsung Galaxy A53 en de Samsung Galaxy A52s komen overeen. Het schermdiagonaal is 6,5 inch, de verversingssnelheid is 120 Hz en de resoluties zijn hetzelfde.

De scherpte, het schermtype en het Gorilla Glass zijn hetzelfde met AMOLED en Gorilla Glass 5. Wanneer je games speelt op een Galaxy A53 of op een Galaxy A52s zul je het verschil niet opmerken.

Het Gorilla Glass zorgt ervoor dat je beeldscherm een extra laagje bescherming heeft.

De schermen van de A53 en A52s zijn even groot, scherp en hebben dezelfde bescherming

Snelladen

De Samsung Galaxy A53 en de Samsung Galaxy A52s hebben allebei een 25 W bedraad snelladen vermogen en het type snelladen is Samsung Adaptive Fast Charge.

Door snelladen zijn de telefoons binnen een uur alweer bijna vol

Werkgeheugen

Het werkgeheugen (RAM) van beide telefoons is 6GB, daarmee kun je redelijk veel tegelijkertijd doen, alleen meerdere zware apps op hetzelfde moment kan soms lastig worden voor de telefoon.

Met 6GB werkgeheugen kom je niet snel tekort bij de A53 en A52s.

Opslagcapaciteit

Voor de opslagcapaciteit van de telefoons heb je de keuze uit het 128GB-model of die van 256GB.

Daarnaast kun je deze capaciteit uitbreiden met een Micro SD kaart tot 1024GB.

De opslagcapaciteit van de telefoons is gelijk en zijn allebei uit te breiden met een Micro SD-kaart

Samsung Galaxy A53 vs Samsung Galaxy A52s: De verschillen.

Batterij

De batterij van de nieuwe Samsung Galaxy A53 is iets beter dan de batterij van zijn voorganger. Met 5000 mAh houdt de batterij van de Samsung Galaxy A53 het langer vol dan de Samsung Galaxy A52s, die een accu van 4500 mAh heeft.

De Galaxy A53 heeft een grotere accu en gaat langer mee dan de A52s.

Software

De Samsung Galaxy A53 kan in de toekomst updates ontvangen tot Android 16. De Samsung Galaxy A52s kan updates ontvangen tot en met Android 14. De Samsung Galaxy A53 heeft dus 2 meer updates beschikbaar vergeleken met de Samsung Galaxy A52s.

Samsung zal de A53 langer ondersteunen met updates en beveiliging

Type autofocus camera

De Samsung Galaxy A53 heeft een camera met phase detection autofocus. De camera stelt daarbij scherp aan de hand van het licht dat binnenkomt. Zo blijft de camera scherpstellen op bewegende voorwerpen.

De Samsung Galaxy A52s heeft een camera met contrast detection. Daarbij zoekt de lens zelf naar het object waarop gefocust moet worden. Scherpstellen duurt daardoor iets langer.

De camera van de A53 komt met meer functies, zoals de phase detection autofocus die sneller scherp stelt dan bij de A52s

Processor

De Android smartphone Samsung Galaxy A53 draait op Samsung Exynos 1280 en de Samsung Galaxy A52s draait op een Qualcomm Snapdragon 778G processor.

Daarmee is de Samsung Galaxy A53 krachtiger. De Samsung A53 kan beter overweg met grafische taken zoals het spelen van games en het bewerken van foto’s en video’s.

Houd jij van gamen of andere zware apps op je telefoon? Kies dan de Galaxy A53 vanwege de betere processor

Koptelefoon

De Samsung A53 heeft geen aansluiting voor een analoge koptelefoon met draad. De Samsung A52s heeft dit wel.
Wanneer jij graag naar muziek luistert met een koptelefoon met draad is dit dus niet mogelijk met de nieuwe Samsung Galaxy A53.

Luister je graag via een bekabelde koptelefoon of oordopjes? De A52s heeft nog een 3,5mm jack plug

Kleuren

De Samsung Galaxy A53  is verkrijgbaar in de kleuren blauw, perzik en zwart. De Samsung Galaxy A52s is verkrijgbaar in de kleuren groen, lila, wit en zwart.

Beide telefoons hebben leuke kleuren waar je uit kan kiezen, het is maar net de vraag welke kleur jij prefereert.

Kies je favoriete kleur en kijk welke telefoon er hierin gemaakt is

Prijs

Er zit een klein prijsverschil tussen de telefoons, zo betaal je voor de A52s op het moment van schrijven zo’n €50,- minder dan voor de Galaxy A53.

Als je voor de versie met 256 GB kiest, is het verschil tussen de telefoons nog maar zo’n €20,-.

Wil jij de goedkoopste telefoon? Bespaar dan een paar tientjes met de Galaxy A52s

Conclusie: Samsung Galaxy A53 of Samsung Galaxy A52s?

De Samsung Galaxy A53 en A52s lijken erg op elkaar en dat is niet gek, de A53 kun je gewoon zien als opvolger van de A52s.

Voor die opvolger zijn er dan ook enkele verbeteringen doorgevoerd, zo is de accu beter, kan de processor meer aan en wordt de software langer ondersteund met updates en beveiliging.

Er zijn ook voor de A52s enkele voordelen te noemen, de telefoon is goedkoper en de telefoon heeft nog een ouderwetse koptelefooningang voor iedereen die met een koptelefoon of oortjes met kabel graag wilt luisteren.

Kies de Samsung Galaxy A53 als je:

  • Een betere batterij
  • Langere softwareondersteuning wil
  • De telefoon met de betere processor wil
  • Een blauwe Samsung Galaxy telefoon wil

Kies de Samsung Galaxy A52s als je:

  • Een Samsung Galaxy telefoon wil met een analoge koptelefoon aansluiting
  • Een groene of lila telefoon wil
  • Een telefoon wil die iets goedkoper is

 

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL