Samsung Galaxy S22vsSamsung Galaxy S21

De vergelijking

Samsung komt ieder jaar met nieuwe telefoons op de markt. Samsung heeft verschillende series. De Samsung Galaxy s series bestaan uit toptoestellen.

Op dit moment is de nieuwste in de Samsung Galaxy S serie de Samsung Galaxy S22. We vergelijken de Galaxy S22 met de Galaxy S21. We zetten de verschillen en overeenkomsten op een rijtje.

Samsung Galaxy S21 en Samsung Galaxy S22: De overeenkomsten

Geheugen

De nieuwe Samsung Galaxy S22 heeft een paar overeenkomsten met zijn voorganger. Je kunt bij beide smartphones kiezen uit een 128 GB geheugen of 256 GB geheugen. 

Eerder werkte Samsung met een micro-SD kaartje waarmee je meer geheugen kon creëren. Nu moet je kiezen tussen welk geheugen jij denkt nodig te hebben.

Kies zelf hoeveel geheugen je in jouw Samsung Galaxy telefoon wilt, beide toestellen gaan tot 256GB

5G

Het 5G-netwerk is steeds populairder en de meeste nieuwe smartphones ondersteunen het 5G-netwerk. De S21 en de S22 ondersteunen dan ook allebei dit nieuwe 5G-netwerk.

Met de S21 en S22 kun je gebruik maken van het gloednieuwe 5G-netwerk

Vingerafdruk

Ook hebben beide telefoons een vingerafdruk sensor. Hiermee ontgrendel je het scherm van je smartphone.

Ontgrendel het scherm van je telefoon met de vingerafdrukscanner van de S21 en S22

Waterdichtheid

De telefoons komen allebei met een IP68 certificering. Deze IP-certificering toont aan hoe water- en stofdicht de telefoon is, bij IP68 is de telefoon geheel stof- en waterdicht.

Zo kun je de telefoon dus gerust nat laten worden, maar let wel op dat je er niet te ver mee gaat. Zo is duiken met je telefoon in je zak toch niet aan te raden.

Met de beste IP-certificering zijn de S21 en S22 volledig water- en stofdicht

Samsung Galaxy S22 en Samsung Galaxy S21: De verschillen.

Display

De nieuwe Samsung Galaxy S22 heeft een 6.1 inch Dynamic AMOLED 2X display met een Full HD+ resolutie van 2340 X 1080, de Galaxy S21 heeft 2400 x 1080 pixels en is daarmee ook Full HD.

Een Dynamix AMOLED 2X display zorgt voor beter licht en minder schermflikkeringen. De S21 heeft een 6.2 inch Dynamic AMOLED display. De S22 is iets smaller en korter dan de S21 en ook het display is daardoor net iets kleiner. 

Het scherm van de S21 is één slagje groter, maar het scherm van de S22 blinkt uit in scherpte

Beschermlaag beeldscherm

De Galaxy S22 is voorzien van het beste Gorilla Glass tot nu toe, De Gorilla Glass Victus+. De smartphone is door de Gorilla glass Victus+ beschermt tegen krassen.

Nog minder kans op krassen of barsten met het nieuwe Gorilla Glass in de Galaxy S22!

Camera’s

De S22 heeft op de achterkant drie camera’s. Een 12 megapixel ultragroothoek camera, een 50 megapixel hoofdcamera en een 10 megapixel telelens met 3x optische zoom. 

De S21 heeft ook drie camera’s. De S21 heeft een 12 megapixel ultragroothoek en hoofdcamera. De hoofdcamera is dus sterk verbeterd bij de S22. 

Ook de telelens is verbeterd bij het nieuwe model. De S21 komt tot 1.1x optische zoom. Ook heeft de S22 de nightography functie waarmee je mooie plaatjes in het donker kan schieten. 

De spacezoom zorgt ervoor dat je tot wel 30x kan inzoomen. Ook de voorcamera heeft verbeteringen zoals adaptive pixel en authentic portrait.

De beste foto’s maken met een goede zoomfunctie? Kies dan voor de Galaxy S22.

Processor chip

De processor van de Galaxy S22 is verbeterd. Waar de S21 een processor heeft van Exynos 2100 heeft de S22 een processor van Exynos 2200 vnn. De processor van de S22 is krachtiger en geeft betere prestaties.

Met de verbeterde processor is de Galaxy S22 nog sneller en kan het nog meer tegelijk aan

Batterij

De S22 heeft een kleinere accu dan de S21. De capaciteit van de batterij is bij de S22 3700 mAh en bij de S21 4000 mAh.

De Galaxy S21 heeft een grotere accu en gaat langer mee dan de Galaxy S22.

Software

De Galaxy S22 draait op de Android 12 software en wordt bovendien voorzien van vier updates wanneer deze beschikbaar zijn. De Galaxy S21 draait op de Android 11 software.

Wel is voor de S21 inmiddels een Android 12 update beschikbaar. De S22 zal bovendien 5 jaar lang beveiligingsupdates krijgen.

De verwachting is dat voor de Galaxy S21 er beveiligingsupdates blijven komen tot januari 2024 terwijl je Galaxy S22 tot februari 2026 beveiligd wordt.

Beide telefoons kunnen Android 12 aan, de Galaxy S22 wordt echter langer ondersteund.

Kleuren

De Samsung Galaxy S22 komt met nieuwe kleuren. Je hebt de keuze uit wit, zwart, roze en groen. De S21 is verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs, roze en violet.

Wil jij een groene telefoon? Die kleur heb je alleen bij de Galaxy S22

Prijs

De Galaxy S22 heeft een adviesprijs van €849. Deze adviesprijs had de S21 ook wanneer deze smartphone net uitkwam. Op dit moment is de prijs van de Galaxy S21 al wel gedaald ten opzichte van deze adviesprijs.

Het verschil tussen beide telefoons is klein, maar de Galaxy S21 is momenteel iets goedkoper

Conclusie: Samsung Galaxy S21 of Samsung Galaxy S22?

De Galaxy S22 is de opvolger van de S21, maar qua ontwikkelingen valt het mee. Samsung heeft ervoor gekozen om de telefoon voor het eerst kleiner te maken dan de voorganger waardoor er bijvoorbeeld een kleinere accu in zit.

Wel blinkt de Galaxy S22 op andere punten uit, zo heeft het betere camera’s gekregen, een nieuwe processor, beter Gorilla Glass en is zelfs het scherm iets scherper geworden. Bij de Galaxy S21 moet je het dus hebben van de grotere accu en het grote scherm.

Qua prijs scheelt het weinig tussen de S22 en S21. Op het moment van schrijven is de S21 zelfs maar enkele tientallen euro’s goedkoper dan de nieuwe Galaxy S22.

Kies de Samsung Galaxy S22 als je:

  • Een Samsung Galaxy telefoon wil met de beste camera
  • Een telefoon wil met een display met hoge kwaliteit
  • Een Samsung Galaxy telefoon wil met een goede en verbeterde processor chip
  • Een telefoon wil met het nieuwste Gorilla Glass

Kies de Samsung Galaxy S21 als je:

  • Een telefoon met een sterke batterij wil
  • Een goedkopere Samsung Galaxy telefoon wil
  • Het grootste scherm wilt

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL