Tello DronevsDJI Mavic Mini

De vergelijking

Drones worden steeds populairder, of het nou is voor recreatief gebruik of om professionele foto-opnamen te maken vanuit de lucht.

Dit komt doordat filmen of fotograferen vanuit de lucht ontzettend veel nieuwe mogelijkheden biedt- en omdat vliegen met een drone simpelweg heel leuk is!

Mocht jij nou op zoek zijn naar jouw eerste drone, maar wordt je overweldigd door het brede aanbod? Dan is dit artikel perfect voor jou!

We vergelijken namelijk twee voordelige drones, die allebei zeer geschikt zijn voor beginners. De drones in kwestie zijn de DJI Mavic Mini en de Tello Drone, powered by DJI.

DJI Mavic Mini en de Tello Drone, powered by DJI: de overeenkomsten

Zowel de Mavic Mini als de Tello Drone zijn relatief goedkope modellen, en daardoor ook een stuk minder groot en zwaar dan de meeste drones voor gevorderden.

Dit is handig voor op reis; de compacte, lichte drones kunnen overal mee naartoe genomen worden. De Mini kan zelfs ingeklapt worden, waardoor hij nog makkelijker in een rugzak past!

Het kleine formaat heeft echter ook een nadeel: doordat de drones zo licht zijn, worden ze sneller beïnvloed door weersomstandigheden. Zeker de Tello Drone is niet geschikt voor gebruik bij stevige wind.

Beide drones hebben een stabilisatie-systeem om de invloed van het weer iets te verminderen, maar het is alsnog aanbevolen om goed op het weer te letten.

Ook heeft de Tello Drone beschermende onderdelen om de schade bij een val te verminderen, maar daar moet je natuurlijk niet al te veel gebruik van maken.

Allebei de drones zijn ontwikkeld voor gebruik door beginners, dus zijn ze zeer eenvoudig te besturen.

De drones kunnen allebei bestuurd worden via een gebruiksvriendelijke app.

DJI Mavic Mini en de Tello Drone, powered by DJI: de verschillen

Gebruik

De Mavic Mini kan bij een volle accu ongeveer 30 minuten vliegen, met een maximale afstand van 4 kilometer.

Dit is een stuk meer dan de Tello Drone. Deze blijft slechts 13 minuten in de lucht bij een volle accu. De maximale vliegafstand is hierbij ook maar 100 meter. De Tello Drone is dus echt bedoeld voor het maken van opnames dichtbij de bestuurder.

Beide drones zijn niet heel weerbestendig, de Tello Drone het minst. Deze vliegt ook een stuk minder lang en ver dan de Mavic Mini.

Beeld

De Mavic Mini maakt mooie, heldere opnames in 2,7K resolutie met 30 frames per seconde. Ook de definitie is scherp, met beelden in Full HD (1080p).

De Tello Drone kan hier niet aan tippen: de beeldkwaliteit is hier slechts HD Ready (720p). Ook de foto’s die de Tello Drone maakt zijn met 5 megapixel een stuk minder scherp dan de 12 megapixel foto’s van de Mavic Mini.

De beeldkwaliteit van de Mavic Mini is op alle fronten beter dan die van de Tello Drone.

Besturing

De Mavic Mini heeft, anders dan de Tello Drone, wel een (bijgeleverde) afstandsbediening, en kan daarbij ook bestuurd worden via de app.

De Mavic Mini heeft wel een bijgeleverde afstandsbediening, de Tello Drone niet.

Uiterlijk

De Mini is iets groter dan de Tello Drone, maar kan ingeklapt worden, waardoor het formaat veel dichter bij dat van de Tello komt te liggen.

Beide drones passen hoe dan ook prima in een rugzak of een andere tas. Bij de Tello Drone moet je hierbij wel oppassen dat je de propellers niet beschadigt. Ondanks de beschermende onderdelen zijn deze namelijk wel kwetsbaar.

Beide drones zijn compact, en ideaal om mee te nemen op reis.

Prijs

De Tello Drone is dus kleiner en lichter dan de Mavic Mini, vliegt minder lang en maakt minder goede opnames. Dit valt ook af te zien aan de prijs: de Tello Drone is ontzettend veel goedkoper dan de Mavic Mini.

De Mavic Mini is ook een relatief voordelige drone, maar als je op zoek bent naar een goedkope eerste drone om de fijne kneepjes van het vak te leren, is de Tello Drone ideaal.

De Tello Drone is veel goedkoper dan de Mavic Mini.

Conclusie

Zowel de Mavic Mini als de Tello Drone zijn gebruiksvriendelijke, goedkope drones die perfect geschikt zijn voor beginners.

De Tello Drone is gericht op absolute beginners, mensen die nog nooit een drone hebben vastgehouden of kinderen. Door de voordelige prijs is deze drone ideaal om alles mee uit te proberen. Verder zijn vrijwel alle technische aspecten van deze drone minder dan die van de Mavic Mini.

De Mavic Mini vliegt langer, verder en sneller, maakt betere opnames, is beter bestendig tegen het weer, en heeft een inklapfunctie die het meenemen van de drone flink vergemakkelijkt.

De Mini is dus gericht op beginners die al iets beter weten wat ze willen, mensen met meer besteedbaar budget en die meer belang hechten aan beeldkwaliteit etc.

Zoek je dus een drone om mee uit te proberen of drones ook iets voor jou zijn, is de Tello Drone ideaal. Als je voor een voordelige prijs een zeer degelijke en handzame drone zoekt, dan is de Mini het model voor jou. Hopelijk hebben we ook jou hiermee geholpen!

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL