Samsung Galaxy A54vsSamsung Galaxy S23

De vergelijking

 

De Samsung Galaxy S23 en de Samsung Galaxy A54 zijn beiden uitgekomen in 2023. De Samsung Galaxy A54 is een veel goedkopere variant van de Samsung Galaxy S23. Of de Samsung Galaxy S23 het waard is tegenover de Samsung Galaxy A54, zie je in deze tekst over de vergelijking tussen de Samsung A54 en de Samsung S23.

Het verschil tussen Samsung Galaxy A54 en Samsung Galaxy S23, de specificaties

Samsung Galaxy A54 Samsung Galaxy S23
📏 Grootte 6,4 inch 6,1 inch
📱 Resolutie 2340 x 1080 pixels 2340 x 1080 pixels
🔋 Batterijcapaciteit 5000 mAh 3900 mAh
💵 Adviesprijs € 489,- € 929,-
🔆 Helderheid scherm | 1000 nits 1750 nits
📷 Fototoestel 50 MP 50 MP
🧠 werkgeheugen (RAM) 8 GB 8 GB
⏩ Processor Exynos 1380-chip Snapdragon 8 Gen 2
🎨 kleuren zwart, zilver/wit, groen en paars Lavendel, Crème, zwart en Groen

De belangrijkste verschillen tussen Samsung Galaxy A54 en Samsung Galaxy S23

📷 Fototoestel

De Samsung Galaxy A54 en de Samsung Galaxy S23 hebben beide 1 front camera en 3 camera’s op de achterkant. De frontcamera is bij de Samsung Galaxy A54 een stuk beter, want de frontcamera van de Samsung Galaxy S23 heeft een MP van 12 en die van de Samsung A54 heeft een MP van 32. daarnaast is ultrawide camera bij beide smartphones 12 MP en de hoofdcamera is ook van hetzelfde kwaliteit met 50 MP. Echter heeft de Samsung S23 een telelens van 10 MP, terwijl de Samsung A54 een macrolens heeft van 5 MP. Dat is dus een groot verschil.

Verder heeft de Samsung S23 andere optie waardoor het een betere camera heeft, zoals Nightography, Nightselfie en Expert RAW. Dit zijn allemaal features waardoor de Samsung S23 ’s avonds mooier foto’s kan maken. Ook kan je met S23 gebruik maken van 3x optisch zoomen, waardoor je geen kwaliteitsverlies hebt als je tot 3x inzoomt. Dit is een feature dat de Samsung A54 niet heeft.

 

Als je op zoek bent naar de telefoon met de beste camera dan raden we Samsung S23 aan. Deze heeft namelijk een beter camera, dankzij de modernere opties waarover de Samsung Galaxy A54 beschikt.

Bekijk direct de Samsung Galaxy S23

📱 scherm |

De Samsung S23 is met 6,1 inch een kleiner telefoon dan de Samsung A54. De A54 heeft een display van 6,4 inch. Mocht je van een grotere smartphone houden, dan heeft de Samsung A54 een voordeel hierin.

Samsung A54 in paars

De Samsung S23 heeft een enorm voordeel in de helderheid van het scherm. De Samsung S23 haalt maximaal 1750 nits, terwijl de Samsung A54 een heel stuk lager ligt, namelijk op 1000 nits. Hierdoor kan je het beeldscherm van de Samsung S23 nagenoeg perfect in de zon zien.

Beide smartphones hebben een verversingssnelheid van 120 HZ. In de resolutie is er ook geen verschil, want beide hebben ze namelijk een resolutie van 2340 x 1080 pixels.

 

Als je op zoek bent naar de telefoon met de beste scherm dan raden we Samsung S23 aan. Deze heeft namelijk een veel heldere beeldscherm, waardoor je beter kan zien in de zon.

Bekijk direct de Samsung Galaxy S23

💾  geheugen/opslag

de De Samsung Galaxy A54 en De Samsung Galaxy S23 verschillen niet van elkaar qua korte- termijngeheugen. Beide smartphones hebben een Korte- termijngeheugen van 8 GB RAM. Hierdoor werkt je smartphone iets soepeler.

Verder is het mogelijk om met beide smartphones twee verschillende varianten te halen qua opslag, namelijk een 128 GB en een 256 GB-variant. De Samsung Galaxy A54 ondersteunt microSD-kaarten tot 1TB, waardoor kan je eenvoudig en goedkoop meer opslag kan uitbreiden.

Als je op zoek bent naar de telefoon met de beste geheugen en opslag dan raden we Samsung A54 aan. Deze ondersteunt namelijk een microSD-kaart tot 1TB.

Bekijk direct de Samsung Galaxy A54

⚙️ hardware

 

Wat betreft de processor zet de Samsung S23 een mooie stap vooruit. De telefoon heeft namelijk de allernieuweste processor ontworpen, namelijk de Snapdragon 8 Gen 2 chip. Deze chip behoort tot een van de beste chips op dit moment en dat is natuurlijk wel nodig, aangezien de S23 het topmodel is van Samsung. De Samsung A54 beschikt over de Exynos 1380-chip. Dit is een prima processor, maar als je vergelijkt met Snapdragon 8 Gen 2 chip, dan zie je wel degelijk verschil.

De Samsung A54 maakt gebruik van IP67-certificering. Dit zorgt ervoor dat de Samsung A54 water en stof bestendig is. De Samsung S23 gaat een stapje verder, aangezien de Samsung S23 gebruik maakt van de IP68-certificering, waardoor de Samsung S23 nog beter tegen water kan dan de Samsung A54. Verder maken ze allebei gebruik van een vingerafdrukscanner en uiteraard hebben ze beiden 5G-ondersteuning.

De Samsung heeft een hogere accucapaciteit, namelijk 5000 mAH en de Samsung S23 heeft een accucapaciteit van 3900 mAH. Dit zegt alleen niet alles, want de Samsung S23 heeft een modernere processor en software, waardoor je de Galaxy S23 minder hoeft te laden dan de Galaxy A54. Beide smartphones kan je de hele dag gebruiken en mocht je smartphone op zijn, dan kan je het snel laden met de snellaad functie.

Als je op zoek bent naar de telefoon met de beste hardware dan raden we Samsung S23 aan. Deze heeft namelijk een betere processor, waardoor je telefoon wat soepeler loopt.

Bekijk direct de Samsung Galaxy S23

🏗️ontwerp

het ontwerp is bij beide smartphones hetzelfde. Dit doet Samsung om alle Galaxy toestellen een herkenbaar design te geven. De smartphones zien er strakker uit, dankzij de rondere hoeken.

Samsung Galaxy S23

Beide smartphones hebben vier kleuren. De De Samsung Galaxy A54 . Beschikt over de volgende kleuren: zwart, zilver/wit, groen, paars en de De Samsung Galaxy S23 . Beschikt over de kleuren: Lavendel, Crème, zwart, Groen.

Als je op zoek bent naar de telefoon met het mooiste ontwerp dan raden we beide telefoons aan. Ze zien er namelijk hetzelfde uit.

Bekijk direct de Samsung Galaxy A54

 

Samsung Galaxy A54 vs Samsung Galaxy S23- Conclusie

De Samsung A54 is een veel goedkopere optie in vergelijking met de Samsung S23. Er zit een groot verschil in de prijs, namelijk meer dan € 400. De Samsung S23 heeft geavanceerdere technologie dan de A54. Wat je liever hebt, ligt aan jou.

De grootste voordelen van de Samsung Galaxy S23 ten opzichte van de A54 is een verbeterde camera, een verbeterde processor en een verbeterde helderheid op je beeldscherm.

De Samsung Galaxy A53 heeft ook een paar voordelen. De grootste voordelen van de Samsung Galaxy A54 ten opzichte van de S23 is dat de A54 een lagere prijs heeft, een grotere telefoon is en de optie tot een microSD-kaart heeft.

De Samsung Galaxy A54 en De Samsung Galaxy A53 hebben een paar overeenkomsten. Hier worden een aantal overeenkomsten opgenoemd. Ze hebben hetzelfde resolutie, verversingsnelheid en korte termijngeheugen.

De Samsung Galaxy S23 is de betere toestel van de twee. De Samsung A54 heeft een paar voordelen in vergelijking met de Samsung A54 en dat is met name de prijs, maar over het algemeen werkt de Samsung S23 beter. Welke je beter vindt, hangt af van de eisen die je stelt aan een telefoon. Twijfel je nog? Kijk dan ook eens naar de vergelijking tussen de OnePlus 9 vs OnePlus 9 Pro. 

 

Kies voor Product a als:

  • Je een betere camera wilt
  • Je een betere processor wilt
  • Je een betere helderheid op je telefoon wilt

 

Kies voor Product b als:

  • Je een goedkoper telefoon wilt
  • Je een iets groter telefoon wilt
  • je een microSD-kaart wilt

Bekijk direct de Samsung Galaxy A54

 

Welke van de twee moet je kiezen?

Nog steeds niet uit welke je moet kiezen?

OnePlus 9
📏 Als je een groter scherm wilt Samsung Galaxy A54
📱 Als je een beter scherm wilt Samsung Galaxy S23
🔆 Als je een scherpere helderheid op je scherm wilt Samsung Galaxy S23
💵 Als je geld de belangrijkste factor vindt Samsung Galaxy A54
📷 als je een betere camera wilt Samsung Galaxy S23

 

 

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL