Ultimate Ears MEGABOOM 3vsJBL Charge 4

De vergelijking

Het aanbod van draagbare bluetooth speakers is enorm groot. De Ultimate Ears MEGABOOM 3 en JBL Charge 4 bevinden zich allebei in het gemiddelde prijssegment.

Zo beweegt de prijs van beide speakers zich tussen de 100 en 200 euro. De Ultimate Ears MEGABOOM 3 is hierbij een paar tientjes duurder.

De JBL Charge 4 en Ultimate Ears MEGABOOM 3 van Logitech kunnen zich op flink wat terreinen met elkaar meten. Toch zijn er verschillen die voor jou misschien belangrijk zijn.

Om je een antwoord te bieden op de vraag welke jij het best kunt kiezen, hebben we voor jou de Ultimate Ears MEGABOOM 3 en JBL Charge 4 naast elkaar gezet.

Ultimate Ears MEGABOOM 3 en JBL Charge 4: De overeenkomsten

Het design van beide speakers oefent grote aantrekkingskracht uit. Hoewel de JBL Charge 4 iets boller is dan de Ultimate Ears MEGABOOM 3, zijn ze allebei cilindrisch van vorm.

Contact maken met deze draadloze speakers doe je via bluetooth. Je streamt jouw muziek of die van een ander vanuit een smartphone of tablet naar deze draadloze box.

Allebei de speakers werken op een oplaadbare accu die jou een maximale afspeelduur biedt van 20 uur.

Door hun IP-certificering zullen beide speakers moeiteloos een zwemtocht overleven.

Hebben jouw vrienden of vriendinnen dezelfde speakerbox, dan is het goed om te weten dat je ze draadloos kunt koppelen. Zowel de Ultimate Ears MEGABOOM 3 als de JBL Charge 4 laten meer dan 100 koppelingen tegelijk toe.

Ultimate Ears MEGABOOM 3 en JBL Charge 4: De verschillen

Waterdicht, stofdicht, usb-ingang en docking station

Waar de Ultimate Ears MEGABOOM 3 met IP67 naast waterdicht ook stofdicht is, werd stofdichtheid bij de JBL Charge 4 niet officieel getest. Vandaar de letter ‘X’ in het IPX7 certificaat.

Wordt de Ultimate Ears MEGABOOM 3 opgeladen via een micro-usb ingang, de JBL Charge 4 is uitgerust met een modernere usb type-C ingang. Deze vind je ook terug in de huidige generatie smartphones.

Daar staat weer tegenover dat je bij de Ultimate Ears MEGABOOM 3 een bijpassend laadplateau kunt bestellen. Zet je de speaker erop neer, dan laadt hij automatisch op.

Alleen de Ultimate Ears MEGABOOM 3 is bewezen stofdicht en kan worden opgeladen via een charging dock (niet inclusief). De JBL Charge 4 wordt opgeladen via een moderne usb type-C ingang.

Bediening, app, inschakelen en uitschakelen

Op de Ultimate Ears MEGABOOM 3 zit aan de bovenkant een Magic Button. Met deze knop kunnen allerlei acties met een enkele druk op de knop in gang worden gezet.

Ook de app die bij de speaker hoort is erg gebruiksvriendelijk.

Daar staat tegenover dat alleen de JBL Charge 4 over een automatische power-off mogelijkheid beschikt die je als sleeptimer kunt gebruiken.

Wél kan je met de app die bij de Ultimate Ears MEGABOOM 3 hoort een timer met wekfunctie instellen.

De Ultimate Ears MEGABOOM 3 beschikt over een één-knops-bediening en een wekkerfunctie via de app. De JBL Charge 4 kan zichzelf automatisch uitschakelen.

Alleen aansluiten via bluetooth?

Maak je ook gebruik van bronnen die zelf niet over bluetooth beschikken, dan loop je bij de Ultimate Ears MEGABOOM 3 tegen een tekortkoming op.

Deze speaker beschikt namelijk niet over een 3,5 millimeter ingang. De JBL Charge 4 heeft die wel, waardoor je bij deze speaker ook via een draadverbinding apparatuur kunt aansluiten.

Alleen op de JBL Charge 4 kun je via een 3,5 millimeter ingang apparatuur aansluiten.

Hoe zit het met de geluidstechniek?

Zo komen we uit bij de kwaliteit van het geluid. Qua toegepaste techniek bestaat tussen de Ultimate Ears MEGABOOM 3 en JBL Charge 4 wel wat verschil.

Zo komt uit de JBL Charge 4 een mono geluid, terwijl de Ears MEGABOOM 3 stereogeluid verspreidt.

Ook beschikt de Ears MEGABOOM 3 als enige van de twee over een subwoofer. Tevens heeft hij twee drivers aan boord, terwijl de JBL Charge 4 het met eentje moet doen.

Een subwoofer en een extra driver zorgen vaak voor een diepere bas en een betere geluidskwaliteit.

De Ears MEGABOOM 3 heeft meer geluidstechniek aan boord dan de JBL Charge 4.

Wie kunnen er streamen en opladen?

Tot slot nog een paar opmerkingen over het gebruik.

Wanneer je met een draadloze speaker op pad gaat, loop je rond met een sociaal apparaat.

Je wilt er samen met je vrienden of vriendinnen naar luisteren en als het mogelijk is ook hun apparaten ernaartoe laten streamen.

Bij de JBL Charge 4 beschik je over 2 live bluetooth verbindingen. Er kunnen dus 2 smartphones of tablets tegelijk met jouw speaker verbonden zijn.

De Ears MEGABOOM 3 gaat hierin een stuk verder. Bij deze bluetooth speaker beschik je over maar liefst 8 live bluetooth verbindingen. Zit je met z’n allen in een kring, dan kan bijna iedereen tracks van de eigen telefoon of tablet over jouw speaker afspelen.

Jammer is alleen dat het aantal ingangen en uitgangen bij de Ears MEGABOOM 3 nogal beperkt is. Zo is het ook niet mogelijk om hem als powerbank te gebruiken. Ook mist hij een ingebouwde microfoon waardoor handsfree bellen via de speaker niet mogelijk is.

De JBL Charge 4 biedt deze functies wel.

De Ears MEGABOOM 3 laat 8 bluetooth apparaten tegelijk toe, de JBL Charge 4 maar 2. Daar staat tegenover dat je alleen de JBL Charge 4 als powerbank kunt gebruiken.

Conclusie: Ultimate Ears MEGABOOM 3 versus JBL Charge 4?

Ben je van plan om je tracks alleen maar draadloos te streamen, dan is het gemis van een 3,5 millimeter ingang bij de Ears MEGABOOM 3 geen punt.

Deze draadloze speaker heeft namelijk wel meer geluidstechniek aan boord dan de JBL Charge 4.

Ook het aantal live bluetooth verbindingen is bij de Ears MEGABOOM 3 veel groter.

De Ears MEGABOOM 3 beschikt over een originele één-knops-bediening en kan tevens worden bediend met een goede app.

Een sleeptimer tref je alleen maar aan op de JBL Charge 4 terwijl deze speaker als enige van de twee over een powerbank functie beschikt.

Welke van de twee je het beste kunt kiezen? Wij zetten vooral in op de kwaliteit van het geluid en kiezen daarom voor de Ears MEGABOOM 3.

Kies voor de Ultimate Ears MEGABOOM 3 als:

  • Je het beste geluid wilt
  • Je een pool party wel ziet zitten een een waterdichte speaker zoekt
  • Je rond de 300 euro wel genoeg vind voor een speaker

Kies voor de JBL Charge 4 als:

  • Je graag gebruik wil maken van een 3,5mm aansluiting
  • Je de box ook als een powerbank wilt gebruiken
  • Je graag nog muziek luistert voor je in slaap valt, alleen de JBL heeft een sleeptimer

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL