VijftigplusdatingvsSeniorengeluk

De vergelijking

Of je nou jong bent of iets ouder, daten blijft spannend en aantrekkelijk. Zeker als je op zoek bent naar een nieuwe relatie.

Vanzelfsprekend probeer je nauwkeurig te zijn in je keuze. Vijftigplusdating en Seniorengeluk zijn datingsites waar je leeftijdgenoten treft van boven de 50 jaar.

Je hebt elkaar vast veel te vertellen want je hebt allemaal al wat levenservaring opgedaan.

Dit maakt de kans gelijk een stuk groter dat je een date treft met een denkwereld die overeenkomt met die van jou.

Dat is dan mooi meegenomen, want dit praat veel makkelijker als je met elkaar verder gaat.

Zouden er grote verschillen bestaan tussen de 2 datingsites? Om jou met het antwoord op die vraag te helpen, hebben wij Vijftigplusdating en Seniorengeluk voor je naast elkaar gezet.

Vijftigplusdating en Seniorengeluk: De overeenkomsten

Beide datingsites benader je via de laptop of pc. Er wordt geen mobiele app beschikbaar gesteld. Op deze datingsites vormt je telefoon voor het daten dus geen goed alternatief.

De doelgroep wordt in beide gevallen gevormd door mannen en vrouwen die 50 jaar of ouder zijn.

Vijftigplusdating en Seniorengeluk zijn allebei in Nederlandse handen.

Zit je met een vraag, dan beschikken beide datingsites over een klantenservice die je kunt benaderen met een contactformulier.

Geen van beide beschikken ze over het Keurmerk Veilig Daten of de Thuiswinkelwaarborg.

Vijftigplusdating versus Seniorengeluk: De verschillen

Kosten van het lidmaatschap vergeleken

De kosten van het lidmaatschap zijn natuurlijk belangrijk. Daten duurt vaak enige tijd, dus je betaalt die kosten al gauw meerdere maanden of misschien wel jaren.

Bij Vijftigplusdating wordt een lidmaatschap ‘Premium Membership’ genoemd. Je kunt daarbij kiezen uit abonnementen voor 1, 3 of 6 maanden.

Neem je het langste abonnement, dan betaal je per maand minder dan bij een korter lopend abonnement. De prijzen die Vijftigplusdating in rekening brengt bedragen afgerond 30, 25 of 20 euro.

Seniorengeluk toonde tijdens het schrijven van deze review haar prijzen onder de zoekingang: Wat kost VIP-toegang. Een ‘VIP’ is bij Seniorengeluk een betalend lid.

Kies je voor een kortdurend abonnement van 1 maand, dan betaal je afgerond € 25 euro.

Je kunt ook kiezen voor 2 maanden en betaalt dan 20 euro per maand. Kies je voor de duur van 4 maanden, dan kom je uit op 15 euro per maand.

In alle gevallen betaal je dus 5 euro minder per maand dan bij Vijftigplusdating.

Met een keuze uit abonnementsprijzen van 25, 20 of 15 euro per maand is Seniorengeluk per maand 5 euro goedkoper dan Vijftigplusdating.

Zappen, zoeken en blokkeren, wat is mogelijk?

Het doel van beide datingsites is het zoeken naar een leuke partner. Veel van de functionaliteiten stemmen dan ook overeen.

Je kunt een profiel aanmaken en daarop tekst en foto’s plaatsen. Je kunt berichten verzenden en berichten ontvangen. Al deze handelingen zijn bij een betaald abonnement inclusief.

Wil je van tevoren weten wat er verder allemaal mogelijk is, dan tref je op beide datingsites een tabel met mogelijkheden aan. Zet je deze tabellen naast elkaar, dan zie je wel een paar verschillen.

Zo biedt Seniorengeluk een fotozapper aan. Je geeft dan bij elke foto die voorbij komt aan of je wel of niet geïnteresseerd bent. Het doet een beetje denken aan het bekende swipen, waar je de foto’s naar links of naar rechts veegt.

Bij Vijftigplusdating is anoniem zoeken en het blokkeren van leden mogelijk.

Natuurlijk zijn er in de uitvoering van beide datingsites nog meer verschillen te vinden. Elke site kent immers zijn eigen sfeer en heeft een eigen lay-out.

Seniorengeluk biedt bij het zoeken een fotozapper aan. Vijftigplusdating maakt anoniem zoeken en het blokkeren van leden mogelijk.

Waar jij wilt kunnen zoeken en gevonden worden

Seniorengeluk wordt aangestuurd door Amazing Bits B.V. Deze internetonderneming heeft haar hoofdkantoor in Nijmegen.

In haar bestand zitten meer dan 100 datingsites die verspreid zijn over Nederland en België.

Om de samenwerking te benadrukken gebruiken deze datingsites de gezamenlijke naam ‘Safe Dating Networks’. Elk van deze datingsites is gericht op een specifieke doelgroep.

Tussen de datingsites bestaan koppelingen. Je kunt ervoor kiezen om die koppeling aan of uit te zetten. Maak je van de koppeling gebruik, dan zie je voor jezelf een grote groep extra datingcontacten ontstaat.

De organisatie legt zich ook toe op stedendating. Daarmee wordt dus extra ingezet op daten in de nabije omgeving.

Wil je bij Seniorengeluk tijdens het zoeken naar een date extra sorteren, dan kun je de opties ‘Dichtbij’, ‘Nieuw’ en ‘Online’ gebruiken.

Vijftigplusdating is een datingsite van Epic Internet B.V. Deze websitebeheerder is gevestigd in Utrecht.

Epic Internet B.V. heeft zich toegelegd op het online aanbieden van verschillende webportals.

Op haar homepage verwijst Vijftigplusdating ook naar het zoeken van een date in een met naam genoemde provincie of stad. Het is alleen niet duidelijk of hier voor een betalend lid speciale zoekfuncties aan gekoppeld zijn.

Seniorengeluk maakt deel uit van een grote groep datingsites verspreid over Nederland en België. Vijftigplusdating richt zich vooral op Nederland.

Conclusie: Vijftigplusdating of Seniorengeluk?

De doelgroep van beide datingsites is dezelfde. Verschil zit er wel in de grootte van het werkterrein en de samenwerking met andere sites.

Ook de prijzen van het abonnement zijn verschillend.

Wil je het verschil in sfeer ervaren, dan kun je het beste eerst op beide datingsites een gratis account aanmaken. Wanneer het je bevalt kies je bij de leukste van de 2 voor een betaald lidmaatschap.

Kies voor een lidmaatschap van Vijftigplusdating als je:

  • niet per se de goedkoopste datingsite zoekt
  • functies als anoniem zoeken en blokkeren van leden prettig vindt
  • Nederland als zoekgebied ruim genoeg vindt

Kies voor een lidmaatschap van Seniorengeluk als je:

  • graag 5 euro per maand bespaart
  • zappen met foto’s een leuke optie vindt
  • ook wilt kunnen zoeken en gevonden worden in België

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL