Samsung Galaxy S22vsSamsung Galaxy S23

De vergelijking

Met andere woorden, welke telefoon is de beste om te kopen? Op deze vergelijkingspagina worden de eigenschappen in een handig overzicht gepresenteerd en worden de verschillen van de telefoons besproken. Hierdoor kun je een goed geïnformeerde keuze maken en optimaal profiteren van wat deze producten te bieden hebben.

 

Samsung S22 Samsung S23
Exynoss 2200 4nm processor Snapdragon 8 Gen 2 processor
128 en 256 GB opslagcapaciteit 128 en 256 GB opslagcapaciteit
4 camera’s (50, 12, 10 en 10 MP) 4 camera’s (50, 12, 10 en 12 MP)
37.00 mAh batterijcapaciteit 39.00 mAh batterijcapaciteit
Verkrijgbaar in: zwart, wit, groen en roze Verkrijgbaar in: zwart, crème, groen en lavendel
Gemaakt van eco-vriendelijk materiaal

Samsung S22 vs S23: hetzelfde design in andere kleuren

Maar dat is niet het enige verschil tussen de twee. De Samsung S23 is namelijk gemaakt van eco-vriendelijk en gerecycled materiaal. Wat diende als inspiratie voor het design van de S23? De natuur. Er is wel een belangrijk verschil te zien aan de achterkant van de telefoon. Dit jaar is het camera-eiland, dat vorig jaar aan de behuizing leek vastgeklikt, volledig verdwenen.

Beide beschikken over dezelfde display wat zorgt voor een erg goede beeldkwaliteit en mooie kleuren. Verder is de Samsung S23 niet verkrijgbaar in de kleur roze, maar in het lavendel evenals de vertrouwde kleuren zwart, crème en groen.

Samsung S23 vs S22: een krachtigere camera

Een overeenkomst van de S22 en S23 is dat beide over 3 camera’s beschikken op de achterkant. Dit is een hoofdcamera van 50 MP, een groothoekcamera van 12 MP en een 10 MP-telelens. Het verschil zit hem echter in de kwaliteit van de camera’s gezien deze verbeterd is. Een voorbeeld hiervan is de selfiecamera.

Dankzij een upgrade en toevoeging van de Autofocus kun je nog scherpere foto’s maken. Bovendien kun je nu ook de Nightography-functies gebruiken in combinatie met deze camera. Tenslotte kun je rekenen op 38% beter beeld bij weinig licht en goede beeldstabilisatie voor video’s.

Samsung S22 vs S23: de performance

Hier zijn duidelijke verschillen tussen de twee telefoons. De Samsung S23 bevat een nieuwe processor: Snapdragon 8 Gen 2-chip. Deze is sneller, efficiënter en duurzamer. Bovendien is de beveiliging van de Samsung S23 enorm verbeterd. Je kunt nu bijvoorbeeld zien welke apps toegang hebben tot je gegevens en deze toegang zelf kunt wijzigen.

Daarnaast ontvang je 5 jaar lang beveiligingsupdates om ervoor te zorgen dat al je gegevens altijd veilig blijven. Aan het werkgeheugen van 8 GB en de opslagcapaciteit is echter niet gesleuteld door Samsung.

Samsung S22 vs S23: batterij en accuduur

Ondanks dat de S23 over net iets meer capaciteit beschikt, merk je niet een enorm verschil tussen de S22 en S23. In combinatie met de duurzame chip wordt verwacht dat de S23 een betere accuduur moet hebben dan de S22. Het opladen van de telefoons gaat net zo snel en makkelijk. Opladen kan via een draadje en draadloos.

Samsung S22 vs S23: de prijzen

Je moet wel iets meer overhebben voor de Samsung S23, want hij is zeker 100 euro duurder. De prijs van beide toestellen is afhankelijk van het aantal GB’s dat je kiest. Dus:

  • Samsung S22/128 GB: 849 euro.
  • Samsung S22/256 GB: 899 euro.
  • Samsung S23/128 GB: 949 euro.
  • Samsung S23/258 GB: 1009 euro.

FAQ

Op deze vergelijkingspagina hebben we uitgebreid de verschillen en overeenkomsten besproken. De S22 en S23 zijn allebei goed werkende toestellen. Ben je er toch niet helemaal over uit welk Samsung je het beste kunt kopen?
De FAQ-sectie helpt je een handje op weg.

In welke situatie kan je beste de Samsung S23 kopen?

Voor wie op zoek is naar optimalisatie qua gebruik en snelheid van zijn of haar telefoon, wordt de nieuwste versie altijd aangeraden en dat is de Samsung S23. Daarbij heeft de S23 heeft een sneller werkende chip, beschikt over meer camera features, een iets betere batterij en een strakker design. Niet te vergeten de extra beveiliging!

Wanneer kan je beste de Samsung S22 kopen?

Als de Samsung 2023 nog net iets te veel kost, wat we begrijpen, is de S22 ook nog steeds een mooie optie. Waarom? Natuurlijk is het zo dat de nieuwste versie over verbeterde features beschikt, maar het opladen van de telefoon gaat net zo snel en makkelijk. Opladen kan via een draadje en draadloos. Daarbij beschikt de S22 ook over 3 camera’s op de achterkant dus foto’s maken zal geen enkel probleem zijn voor deze Samsung.

Wat zijn de grootste verschillen?

De grootste verschillen tussen de Samsung 22 en 23 zijn: eco-vriendelijk en gerecycled materiaal waarvan de S23 gemaakt is, de kwaliteit van de camera’s, toevoeging van de Autofocus en Nightography-functie, nieuwe en snelle processor en natuurlijk de prijs.

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL